Naslovnica FUDBAL Odović: Zadovoljan sam pripremama, moguće još jedno pojačanje

Odović: Zadovoljan sam pripremama, moguće još jedno pojačanje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Fudbaleri Željezničara nastavljaju pripreme za proljetnu polusezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Trofejni sarajevski tim se trenutno nalazi na petom mjestu ligaške tabele i očekuje ga grčevita borba za izlazak na evropsku scenu u narednoj sezoni.

Trener ekipe Milomir Odović je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema. Ono što ga posebno može radovati je ostanak bitnih igrača, Tomislava Tomića i Josipa Kvesića, za koje se vjerovalo da će u zimskom prijelaznom roku napustiti redove sarajevskih ”plavih”.

– Pripreme teku nekim normalnim tokom, odradili smo što smo namjeravali, igrači su motivisani i rade dobro, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Mislim da će igrači kojima trenutno raspolažem ostati u klubu. Najbitnije je da su Tomić i Kvesić tu i rade normalno – izjavio je Feni Odović i dodao da postoji mogućnost da ekipa u narednom periodu dovede još jedno pojačanje.

Željezničar će sutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Travnika. Ekipe će igrati dva puta po sat vremena, tako da će Odoviću to biti odlična provjera novih imena u ekipi, kao i stanja standardnih igrača.

Naredne sedmice ”Željo” će ponovo otputovati u Međugorje, gdje su uslovi za treniranje dosta bolji nego u Sarajevu.