Naslovnica ILIJAŠ Odjeljenje Muzičke škole u Ilijašu sve uspješnije

Odjeljenje Muzičke škole u Ilijašu sve uspješnije

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

lijaško odjeljenje Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo bez obzira što su područna škola, predanim radom i odličnim rezultatima dokazuju da ne zaostaju u bilo kojem segmentu koji bi trebala ispunjavati obrazovna institucija.

IMG_0073Svake školske učestvuju na brojnim takmičenjima, organizuju interne i novogodišnje koncerte, te učestvuju na važnim gradskim i općinskim manifestacijama pridonoseći bogatijem programu. Prošle školske godine mali harmonikaši, sa svojim nastavnicima takmičili su se na 5. Internacionalnom festivalu harmonike “Akordeon Art” u Istočnom Sarajevu. Učenici Hasan Muratović i Atif Krdžić osvojili su dvije prve nagrade.

– Ove školske godine planiramo učestvovati na XVII federalnom takmičenju učenika i studenata muzike u kategoriji kamerne muzike i naravno ponovo ćemo uzeti učešće na festivalu “Akordeon Art”, kazao nam je Enes Fazlić, nastavnik harmonike i solfeđa.

Školske 2005/06 godine Osnovna muzička i baletska škola ”Novo Sarajevo” u saradnji sa opštinskim organima otvara područno odjeljenje u Ilijašu. Odjeljenje
počinje sa radom u oktobru 2005 godine. U početku je postojala jedna klasa gitare, klavira i harmonike. Danas škola ima dvije klase gitare i klavira. Trenutno u školi radi šest nastavnika, a pohađa je 80 učenika.

(radioilijas.ba)