Naslovnica ILIJAŠ Obilježavanje 22. godišnjice formiranja 126. Ilijaške brigade

Obilježavanje 22. godišnjice formiranja 126. Ilijaške brigade

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom obilježavanja 22. godišnjice formiranja  126. Ilijaške brigade, Organizacioni odbor uprličit će niz aktivnosti kojima žele da na pristojan i adekvatan način obilježe dan koji je  značajan za našu općinu, a i šire.

Program obilježavanja počinje u nedjelju 28.06. 2015.godine  u 10 sati kada je planiran  Turnir u šahu u prostorijama ŠK- zgrada A.

Ostale aktivnosti planirane su u srijedu 01. jula 2015. godine, te je najavljeno: u osam sati  Misa zadužnica za poginule borce, katolike u crkvi u Ilijašu kod Binga, zatim u 10 sati polaganje cvijeća i učenje Fatihe u Crnoj Rijeci kod džamije.

Nakon toga polaganje cvijeća i Ja sina na šehidskom mezarju u Solunu, zatim u 13 i 30 sati na mezarju Misoča, te  u 14 sati na mezarju Stari Ilijaš i mezarju Lješevo u 14 sati i 30 minuta, u 15 sati polaganje cvijeća i učenje Jasina na šehidskom mezarju Breza I i Breza II, te polaganje cvijeća na katoličkom groblju Breza.

Na Centralnom spomen obilježju Ilijaš u 16 sati i 15 minuta polaganje cvijeća i paljenje svijeća za poginule borce, zatim obraćanje načelnika, čitanje literarnih radova, obraćanje ministra za boračka pitanja KS i na samom kraju čas historije.

Tevhid šehidima 126. brigade održat će se 03.07.2015.god u gradskoj džamiji Ilijaš sa početkom u 12 sati.

Pozivamo sve građane  da prisustvuju obilježavanju i svojim prisustvom doprinesu veličanju ove manifestacije.

Autor: Edita Dahalić