Naslovnica BIH Novi talas poskupljenja u muškim frizerskim salonima zabrinjava građane Visokog

Novi talas poskupljenja u muškim frizerskim salonima zabrinjava građane Visokog

Ilustracija
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Posljednjih tjedana mnogi čitatelji našeg portala uočili su rast cijena usluga u tradicionalnim muškim frizerskim salonima širom Visokog. Većina njih je povećala cijenu šišanja na 10 KM, u odnosu na prijašnju cijenu od 7 KM.

Ovakvi potezi vlasnika izazvali su brojne reakcije među lokalnim stanovništvom. Mnogi klijenti iskazuju zabrinutost zbog činjenice da su im frizerske usluge postale skuplje čak za 3 KM u zadnjih nekoliko mjeseci. U vrijeme rasta cijena osnovnih životnih namirnica i režija, dodatna poskupljenja predstavljaju ozbiljan udarac kućnom budžetu mnogih Visočana.

Vlasnici salona opravdavaju poskupljenja povećanim troškovima poslovanja. Kako navode, računi za struju i druge režije rastu nezaustavljivo, a Elektroprivreda je najavila nove korekcije cijena u narednom periodu. Također, rast cijena sirovina i opreme dovodi do većih ulaganja u održavanje salona.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da bi se ovakvim tempom poskupljenja frizerskih usluga, koje su ionako već postale luksuz za mnoge, dodatno urušila kupovna moć građana. Ističu da vlasnici trebaju bolje prilagoditi svoje cijene socijanoj situaciji u gradu.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba