Naslovnica BIH Novi multimedijalni prostor u parku “Ravne 2”

Novi multimedijalni prostor u parku “Ravne 2”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Od prije nekoliko dana Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“ je bogatiji za još jedan sadržaj, a u pitanju je novi multimedijalni prostor koji se nalazi odmah pored Ljetne pozornice parka. U pitanju je natkriveni prostor sa stotinu sjedećih mjesta.

– Ovo je još jedan u nizu sadržaja koji obogaćuju naš park „Ravne 2“, a ovaj prostor i sadržaj ima višestruku namjenu. Tokom predavanja, prezentacija i promocija može da služi kao promotivni i multimedijalni prostor na kojem će se lakše realizovati događaji koje smo do sada organizovali u Multimedijalnoj dvorani parka, a s druge strane tokom dana, odnosno za vrijeme dok je park otvoren za posjete, na velikom LCD displeju kojim je opremljen ovaj prostor, prikazivat će se brojni filmovi i promotivni materijali Fondacije, pa će tako svi naši gosti na ovom mjestu moći da sjednu, da se odmore, sklone od kiše, i uživaju u filmovima o Bosanskoj dolini piramida. – kazala nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Evelina Čehajić.

Pored stotinu sjedećih mjesta ovaj multimedijalni prostor posjeduje i vlastitu binu na kojoj će biti održavani i različiti programi, muzički nastupi, koncerti, prezentacije i promocije, a sve ovo će donijeti dodatni kvalitet i raznolikost sadržaja u park „Ravne 2“.

(Visoko.co.ba/Fondacija APBPS)