Naslovnica BIH Nikšić: “NiP se nije snašao u vlasti. Ja ne znam zašto neće...

Nikšić: “NiP se nije snašao u vlasti. Ja ne znam zašto neće da naprave hitnu sjednicu bezbjednosti”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sinoć u Sarajevu je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a jedna osoba je ranjena. Do incidenta je došlo u ulici Muse Ćazima Ćatića u kojem je upucan 16-godišnjak. Izlaskom na teren, policajci su potvrdili navode iz prijave.

Jedna osoba zadobila je povredu u predjelu potkoljenice te prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi utvrđivanja stepena povrede.

Kako nezvanično saznajemo ranjen je sin opasnog momka sarajevskog asfalta.

Sarajevski političar Damir Nikšić oglasio se na društvenim mrežama povodom nemilih događaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tvrdi da se Narod i Pravda nije snašla u Vladi Kantona Sarajevo.

“Čast izuzecima ali NiP se nikako nije snašao na vlasti. Uložili su daleko više energije da oblate svoje koalicione partnere recimo u opštini Centar Sarajevo, da bace ljagu kao nisu se snašli ti drugi, i nisu dobro radili i ne znaju raditi a zapravo se oni nisu snašli. Nisu se snašli, prgavi su i agresivni, opasni, prijete i uvukli su u nas u njihov malograđanski rat sa SDA. U NiP-u ima puno ljudi, tih bivših SDA-ovaca koji sad hoće kao da pokupe kajmak jer možda nisu mogli dok su bili u SDA, bili su neki drugi preći ljudi, prije njih, važniji od njih i sad Naša Stranka im to ne da. I onda su kivni. Sarajevo se pretvorilo u Bronx, Harem 1970-tih godina. Sinoć je u blizini ove muzičke škole došlo do pucnjave. Tu kod Katedrale. Ženu su sinoć, hej četvorica mladića napali, pretukli, pokrali. Onaj uletio sa Vrbanje dole, ne zna se ni ko je čovjek, nestao je a razvalio čitav most. Ne zna se šta se događa. Ali zapravo je pravo iznenađenje kada se malo razabereš, da se zapravo Narod i Pravda pozivali na red i zakon, nisu snašli. Ja ne znam zašto neće da naprave tu Hitnu sjednicu bezbjednosti. Jako su se puno zadali, bahato, da bude kako oni hoće”.