Naslovnica BIH Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta...

Nestvarna gužva na izlazu iz Sarajeva: Nepregledna kolona automobila do naplatnog mjesta Bradina

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Praznik je rada – 1. maj pa je s razlogom pojačan promet vozila prema jugu Bosne i Hercegovine.

Prema najnovijim informacijama, velike su gužve na naplatnom mjestu Bradina na autocesti A-1 i usporeno se saobraća na relaciji Tarčin – Konjic – Jablanica.

Prema naplatnom mjestu Bradina na autocesti A-1, zabilježena je nepregledna kolona vozila koji u kolonama čekaju od jutarnjih sati da se “probiju” prema Konjicu, a dalje, vjerovatno, prema Hrvatskoj i Jadranskom moru.

“Ovo je nestvarno. Ne pamtim kada sam naišao na veću gužvu. Čekam više od dva sata, a nisam se u koloni pomjerio ni 100 metara”, kazao je Faris K. koji je planirao da četiri dana provede u Dubrovniku.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Kako javlja BIHAMK, pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju.

Povremeno je pojačan i promet vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima: Osoje, Doljani, Bijača i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). 

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja u srijedu i četvrtak (00-24) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.