Naslovnica BIH Naša sugrađanka Daniella Mijatović teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

Naša sugrađanka Daniella Mijatović teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Daniella Mijatović, uspješna bh. manekenka i voditeljica Informativnog programa Federalne televizije u ponedjeljak, prvi dan Bajrama, imala je tešku saobraćajnu nesreću, javlja Avaz.

Nesreća se dogodila u mjestu Tušnjići na putu Visoko – Kiseljak, a Mijatović koja je upravljala vozilom, zadobila je teške tjelesne povrede, između ostalog tri hematoma na mozgu, i trenutno je smještena na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

S njom u automobilu bio je njen brat Kenny te Jasmina, njegova djevojka iz Makedonije, koja bi već danas trebala biti puštena iz bolnice.

“Kenny bi trebao do kraja sedmice biti pušten na kućno liječenje, dok za Daniellu doktori predviđaju da bi do kraja sedmice mogla prijeći na odjeljenje u kojoj će biti dozvoljene posjete. Trenutno je mogu vidjeti samo roditelji, ali najbitnije je da su, navodna, 72 krizna sata prošla, a oporavak od mnogih povreda svakako da će biti dugotrajan”, otkrio je Adnan Omerović, njen najbolji prijatelj i poznati maneken.