Naslovnica +OSTALO Mentos osvježava i nagrađuje tokom vrelih ljetnih dana

Mentos osvježava i nagrađuje tokom vrelih ljetnih dana

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Prošlo je 55 godina od proizvodnje prvog, a danas najpoznatijeg, Mentos roll pakovanja, i 25 godina od pokretanja svjetski popularne kampanje „Mentos, The Freshmaker“.

Upali ste u saobraćajnu gužvu, temperatura je viša od ljetnog prosjeka i na kraju ne možete naći parking mjesto baš tamo gdje ste se uputili. Ne sekirajte se, niste jedini kojima se dešavaju takve stvari, a Mentos uvijek pomaže da dođete do rješenja. Zaigrajte nagradnu igru koja je u toku i osvojite jedan od tri skutera i problem je riješen.

Mentos svoju svjetsku popularnost duguje marketinškoj kampanji koja je pokrenuta prije tačno 25 godina pod sloganom „Mentos, The Freshmaker“, seriji video reklama u kojima ljudi uz pomoć Mentos bombona na simpatičan način rješavaju razne probleme.

Pogledajte neke od najzanimljivijih video reklama Mentosa:

Mentos reklame bile su inspiracija mnogima pa tako na internet video servisima možete pronaći veliki broj parodija na ove reklame koje će vas nasmijati do suza, a u narednom videu pogledajte kako izgleda kada momci pronađu Mentos na plaži.

Posjećamo, Mentos je i ovog ljeta pripremio vrijedne nagradne za svoje kupce pa će tako tri najsretnija dobitnika u nagradnoj igri “Mentos za 5” koja traje do 11.08.2015. postati vlasnici skutera Keeway f-act 50 Classic, deset učesnika biti će nagrađeno popularnim selfie stickom, dok će još deset ljubitelja Mentosa osvojiti slušalice.

Za učešće u nagradnoj igri dovoljno je kupiti bilo koje proizvode robne marke Mentos u vrijednosti od minimalno 5 KM, u supermarketima ili hipermarketima Bingo na području Federacije BiH, te račun sa upisanim ličnim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) ubaciti u kutiju za nagradnu igru na prodajnom mjestu.

Više informacija o nagradnoj igri „Mentos za 5“ možete pročitati na internet stranici www.mentos.ba ili na Facebook stranici Mentos BA.