Naslovnica ILIJAŠ MDD “Merhamet” Ilijaš donirao odjevne predmete OŠ “Srednje” i “Stari Ilijaš”

MDD “Merhamet” Ilijaš donirao odjevne predmete OŠ “Srednje” i “Stari Ilijaš”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Predsjednik mjesnog ogranka Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet“ Ilijaš Osman Bučuk danas je posjetio Osnovne škole “Srednje“ i “Stari Ilijaš“ u Ilijašu, i tom prilikom uručio direktorima ove dvije škole donaciju odjevnih predmeta za djecu koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Budući da je vrijeme novogodišnjih praznika ujedno i vrijeme darivanja “Merhamet“ Ilijaš je odlučio da svi učenici ove dvije škole budu obuhvaćeni ovom donacijom. „Radi se o donaciji Merhameta koja je namijenjena socijalno ugroženom stanovništvu općine Ilijaš. Budući da se radi o dječijoj odjeći, odlučili smo da ovaj put poklone doniramo djeci u osnovnim školama „Srednje“ i „Stari Ilijaš“. Odjevni predmeti namijenjeni su prije svega za učenike koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, ali poklone će dobiti i ostali učenici, budući da ne želimo da se ostala djeca osjećaju zapostavljeno. U narednom periodu u ovaj projekat donacije bit će uključeni vrtići “Ilijaš” i “Behar“ u Lješevu “, objasnio je Osman Bučuk, predsjednik mjesnog ogranka Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet“ Ilijaš.merhamet3

merhamet1Važnost, ali i humani karakter projekta prepoznao je Refik Kurtović, direktor Osnovne škole “Srednje“, koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovom donacijom: “Donacije koja je namijenjena djeci naše škole sigurno će pomoći prije svega roditeljima, koji će jednim dijelom smanjiti troškove školovanja svoje djece. Danas smo dobili novu odjeću, koju će dobiti svih 268 učenika naše škole, od prvog do devetog razreda. Veoma mi je drago što postoje humani ljudi i organizacije poput Merhameta koje osjećaju moralnu obavezu da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.“

Humanitarni rad i pomoć djeci jedna je od stalnih aktivnosti uposlenika Osnovne škole “Stari Ilijaš“, te samim tim smatraju da će ova donacija usrećiti učenike pred novogodišnje praznike. “Vijeće učenika Osnovne škole “Stari Ilijaš“ je proveo humanitarnu akciju za pomoć učeniku naše škole Osmanu Muharemu gdje smo uspjeli prikupiti preko 500KM te smo mu donirali odjeću, školski pribor i hranu. Pored toga, posjetili smo Udruženje “Budi mi drug“ te članovima uručili poklone koje smo prikupili u akciji Jedan slatkiš-jedan učenik koja se provela u našoj školi. I evo danas, u okviru projekta Merhameta Ilijaš dobili smo donaciju od preko 480 odjevnih predmeta za sve učenike naše škole. Vijeće učenika će u narednom periodu realizovati podjelu ovih divnih poklona. Zahvaljujem se Merahmetu Ilijašu ime svih učenika Osnovne škole “Stari Ilijaš“, kazala je Adisa Matoruga, koordinator Vijeća učenika.

merhamet1Važnost ovog projekta istakla je i Aldina Bešlija-Salkić, diplomirana socijalna radnica koja smatra da će ovi pokloni veoma usrećiti učenike u vrijeme novogodišnjih praznika. „Naša djeca su zaista vrijedna i ovim poklonima ćemo nagraditi njihov trud. Željela bih da se zahvalim Muslimanskom dobrotvornom društvu “Merhamet “ Ilijaš, jer su odlučili da svoju donaciju usmjere prema Osnovnoj školi “Stari Ilijaš“, navodi Aldina Bešlija-Salkić. Merhamet “Ilijaš“ u okviru ove donacije pripremio je 268 odjevnih predmeta za sve učenike Osnovne škole „Srednje“ i 480 odjevnih predmeta za sve učenike Osnovne škole „Stari Ilijaš“. Odjeća je nova i namijenjena je svim uzrastima djece.

(radioilijas.ba)