Naslovnica FUDBAL Malonogometni turnir u okviru Mektebske lige za polaznike mekteba

Malonogometni turnir u okviru Mektebske lige za polaznike mekteba

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas se u sportskoj dvorani Ilijaš odigrava malonogometni turnir za polaznike mekteba sa područja naše općine.

Četrnaestu godinu za redom organizuje se takmičenje u malom nogometu za polaznike mekteba na području Medžlisa islamske zajednice Sarajevo. U okviru Mektebske lige ove godine učestvuje 45 mekteba, a takmičenja su podijeljena na nekoliko faza. Utakmice na području Starog Grada, Novog Grada, Novog Sarajeva i Centra već su odigrane, a danas u Ilijašu biraju se dvije najuspješnije ekipe sa područja naše općine, koje će se pridružiti završnici Mektebske lige u Sarajevu.

Prije 14 godina rodila se ideja da kroz naš mektebski rad popularizujemo mektebsku nastavu, a najbolji način jeste kroz fudbal. Mi nastojimo da paritetno budu zastupljeni svi dijelovi našeg Medžlisa u završnici Mektebske lige, kazao je Elvedin ef. Klisura koordinator Medžlisa islamske zajednice Sarajevo za mektebsku nastavu

Sa naše općine danas se takmiči šest ekipa, odnosno šest mekteba koji su se prijavili za ovogodišnju Mektebsku ligu. Prošle godine u daljnje takmičenje prošli su su džemat Mrakovo i Misoča. Oni su ove godine nosioci grupa, a pored njih takmiče se Novi i Stari Ilijaš, Podlugovi i Malešići. Medžlis islamske zajednice Sarajevo ove godine dobio je sponzora Mektebske lige, a to je BH Telecom. Svim učesnicima obezbjeđeni su sendviči i sokovi.

Finalni turnir će se odigrati u sklopu manifestacije Selam ya resulallah, 13. i 14. januara naredne godine u Petoj gimnaziji na Dobrinji.

(radioilijas.ba)