Naslovnica BIH Lejla Njemčević nastupa na drugom ovosezonskom Svjetskom kupu

Lejla Njemčević nastupa na drugom ovosezonskom Svjetskom kupu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević sutra (subota 27. juni) nastupa na drugom Svjetskom kupu u maraton disciplini, koji se održava u Francuskoj.

Bit će to do sada najteža utrka Svjetskog kupa dužine 100 kilometara s 5.000 metara visinskog uspona. Na prvom Svjetskom kupu u Češkoj, Lejla Njemčević zauzela je drugo mjesto i time ispunila direktnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava krajem septembra u SAD-u.

“Sigurna sam da će ovo biti jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri, očekuje nas 5.000 metara uspona i nekoliko puta se penjemo na vrhove više od 2.000 metara nadmorske visine. Očekuje nas sunčano vrijeme tako da će tempiranje i hidratacija biti od velikog značaja. Pripreme sam odradila na našoj olimpijskoj planini Bjelašnici i s velikim samopouzdanjem očekujem sutrašnji start“, rekla je Njemčević.

Očekivano vrijeme najbrže takmičarke za subotnju utrku predviđeno je za nešto više od sedam sati. Naredno takmičenje koje ju očekuje je Balkansko prvenstvo, koje će se održati na Blidinju.

(klix.ba)