Naslovnica KOŠARKA Košarkaši ilijaške Mladosti dočekuju goste iz Travnika

Košarkaši ilijaške Mladosti dočekuju goste iz Travnika

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U nedjelju, 8. marta 2015. godine, sa početkom u 16 sati u sportskoj dvorani u Ilijašu odigrat će se jedan od derbi mečeva u okviru A2 košarkaške lige Federacije BiH.

Domaća ekipa „Mladost“ ugostiće košarkaše Travnika a susret je veoma važan za oba rivala. Domaći košarkaši žele pred svojim navijačima da pokažu da nisu zaboravili igrati košarku i boriti se za boje svog kluba.

KK-Mladost-Ilijaš

Svi u timu domaćina, počev od predsjednika kluba Ibrahima Jašarevića pa do svakog igrača i stručnog štaba, svjesni su važnosti meča ali i kvaliteta protivnika koji u svojim redovima ima par odličnih igrača (Smajlović, Durmić, Haseljić, Gradaščević…).

Nadaju se da će uz veliku podršku svojih navijača uspjeti nadigrati „vezire“ iz Travnika i revanširati im se za jesenji poraz u gostima (57:68, op.aut.).

Jedan od najboljih igrača u ekipi ilijaških „manekena“ Hajrudin Vatreš pred meč kaže:

q1– Sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica jer igramo protiv rivala koji u svojim redovima ima nekoliko vrsnih košarkaša, a to je tim koji može svakom rivalu zadati dosta problema. No, mi vjerujemo da ćemo odigrati kvalitetno, požrtvovano, borbeno i uz naše vjerne navijače doći do pobjede. Biće ovo uzbudljiv, neizvjestan meč do posljednjeg napada, a ja se nadam da ćemo mi imati veću koncentraciju u završnici meča i slaviti pobjedu.

Sastav: Bučuk, H.Smajlović, Hasić, Vatreš, Hasanović, Kahriman, Heto, Dedović, Fazlić, Simon, Kulović.

Trener: Pašalić Ahmet

Piše: Rešad Mamela (ilijas.info)