Naslovnica BIH KJKP Toplane Sarajevo obavijestile korisnike da je završena sezona grijanja

KJKP Toplane Sarajevo obavijestile korisnike da je završena sezona grijanja

Foto: I. Š./Klix.ba
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

KJKP Toplane Sarajevo obavještavaju korisnike centralnog grijanja da je sezona grijanja za 2023/2024. godinu u Kantonu Sarajevu završena.

Završetak sezone grijanja u Sarajevu

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije sezona grijanja može završiti najranije 15. aprila, međutim zbog vremenskih prilika i niskih temperatura nastavili smo sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije i nakon 15.04.2024. godine.

S obzirom da su se prema navedenoj Uredbi stekli uslovi za završetak sezone grijanja, KJKP Toplane Sarajevo d.o.o. Sarajevo obavještavaju korisnike centralnog grijanja da je sezona grijanja za 2023/2024. godinu u Kantonu Sarajevu završena.

Termoenergetska postrojenja i instalacije KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. ostaju pogonski spremni do 15. maja 2024. godine.

U periodu van sezone grijanja KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. će u sklopu priprema za narednu sezonu grijanja vršiti remont i rekonstrukciju toplifikacionog sistema odnosno kotlovskih postrojenja, toplotnih podstanica i pripadajuće distributivne mreže.

(klix.ba)