Naslovnica +OSTALO Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jutros je veći dio Bosne oblačan. Hercegovina i djelomično centralni i istočni dio Bosne je sunčan.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Drvar i Ivan-sedlo 17; Bihać, Bugojno, Gradačac i Prijedor 18; Goražde, Jajce, Kupres, Livno, Sanski Most i Sarajevo 19; Bijeljina, Doboj, Tuzla i Banja Luka 20; Zenica 22; Mostar i Trebinje 25; Stolac 26; Neum 27 °C.

Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana moguće reakcije na vrijeme u vidu malaksalosti, nervoze i dekoncentracije. Hronični bolesnici ne trebaju pretjerivati s aktivnostima. Vrijednosti UV indeksa U Hercegovini će biti visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu. U noći, mogući su problemi sa snom u Bosni, s obzirom na to da će zbog padavina biti izražen osjet sparine.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično u centralnim i istočnim područjima Bosne sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju u zapadnim, centralnim i istočnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u oblačnim dijelovima Bosne između 23 i 29 °C, a u područjima u kojima će biti više sunčanog vremena do 32 °C. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano. Više oblačnosti poslijepodne kada se na području grada očekuje i pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 °C.