Naslovnica BIH Kad se otvaraju bazeni u bh. gradovima i koliko će koštati ulaznice?

Kad se otvaraju bazeni u bh. gradovima i koliko će koštati ulaznice?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Dolaskom sunčanih i toplih dana očekuje se i početak sezone kupanja. Neki bazeni u Federaciji već su otvorili svoja vrata, dok će drugi to učiniti predstojećeg vikenda.

Kada je u pitanju Sarajevo, Termalna rivijera na Ilidži je vrata ljetnom kupanju otvorila 1. juna. Cijene su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu pa je pojedinačna ulaznica za odrasle 13 KM za radni dan i 16 KIM za vikenda, dok je za djecu 10, odnosno 12 KM.

Gradski bazen na Dobrinji još uvijek nije otvoren i ne zna se kada će biti.Kada je u pitanju Mostar, gradski bazen Daleka obala otvoren je ovog petka i radit će svaki dan od 10 do 19 sati. Cijene ulaznica još uvijek nisu objavljene.

Iz Aqua parka Havana, koji se nalazi na Buni, kazali su nam da će svoje vrata otvoriti “sredinom mjeseca”.

U Konjicu se situacija, kako stvari stoje, promimjenila, tako da će građani, nakon što bazen nije radio prošle godine, ipak ove godine moći plivati.

Naime, kako nam je potvrđeno, bazen će biti otvoren 1. jula.

Na Panonskim jezerima u Tuzli kupači su prisutni od 1. juna, a svečano otvorenje zakazano je za 15. juni kada će prisutne zabavljati pjevač Goran Karan.

Vodeni park “Ribica” u Vitezu otvoren je 8. juna, a na dan otvorenja ulaz je bio besplatan. Inače, cijene ulaznica radnim danima iznose 10, a vikendom 12 KM. Postoji i opcija popodnevne ulaznice koja iznosi 8 KM radnim danima, a 10 KM vikendom. Za djecu su cijene 6 i 8 KM, odnosno 5 i 6 KM.