Naslovnica FOTO Izvještaj sa prvog dana turnira u malom nogometu

Izvještaj sa prvog dana turnira u malom nogometu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Prvog dana turnira dosta kvalitetnih mečeva

U sportskoj dvorani u Ilijašu u petak je počeo 2. tradicionalni malonogometni turnir u povodu dana Općine Ilijaš – Dan reintegracije Općine Ilijaš.

Prisutnim učesnicima turnira, a koji nastupaju za 16 ekipa iz Ilijaša, Visokog, Vareša, Sarajeva, Vogošće, Breze, Tuzle…i posjetiocima u dvorani, obratio se je načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić koji je i svečano otvorio ovaj turnir.

Prvog dana odigrano je deset mečeva, prikazan je kvalitetan nogomet a viđeno je dosta atraktivnih poteza koji su izazvali salve aplauza na otvorenoj sceni. U odigranim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

KSC Ilijaš-Suša Komerc Visoko 2:1, ZAM Vogošća-Hajdarević Transport Podlugovi 3:0, PB Koledž Lješevo-MDG Vogošća 4:3 , Ćevabđinica Murat Ilijaš-Gazi Husrev – beg Sarajevo 6:3 ,Misoča-Općina Ilijaš 2:0, Stara raja-Univerzitet Burdž 8:1, SU Fair Play Sarajevo-Crna Rijeka 4:1 ,Vodostan Ilijaš-Kadarići Vareš 3:2,Suša Komerc Visoko-Misoča 3:1, ZAM Vogošća-Univerzitet Burdž 12:0 .

Takođe odigran je i revijalni meč u kome su veterani Željezničara (Biščević,Muharemović,Burek,Brković,Mekić…) pobijedili ekipu veterana Ilijaša( Hodžić,Udovčić,Alihodžić,Bajramović,Mujkanović…) rezultatom 8:4.

Turnir je nastavljen i danas, a završnica turnira je u nedjelju od 12 sati, a veliko finale na programu je u 18 sati. Organizator turnira obezbijedio je vrijedne nagrade za prve tri ekipe, zatim nagrada za Fair Play, a takođe nagrade će dobiti najbolji igrač,golman i strijelac turnira.

Piše: Rešad Mamela