Naslovnica ILIJAŠ Informacija o rezultatima realizacije Programa sufinansiranje zapošljavanja na teritoriji Ilijaša

Informacija o rezultatima realizacije Programa sufinansiranje zapošljavanja na teritoriji Ilijaša

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Dana 18.12.2015. godine objavljeni su rezultati JU “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, koji se odnose na 517  aplikanata iz Kantona Sarajevo,  kojima je odobreno učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja po Javnom pozivu,  JU “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo” od 06.07.2015. godine.

Služba za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš, koja je nadležna za registraciju djelatnosti fizičkih lica je u cilju praćenja realizacije Programa na teritoriji Općine Ilijaš, izvršila analizu ostvarenih rezultata na teritoriji Općine po predmetnom Javnom pozivu.
U skladu sa izvršenom analizom, možemo konstatovati da su ostvareni rezultati izuzetno dobri, jer od ukupnog broja korisnika, njih 517 na nivou Kantona Sarajevo,  93 korisnika, odnosno  18 %  od ukupnog broja korisnika, su korisnici koji su osnovali djelatnost na području Općine Ilijaš. 

Najveći broj osnovanih djelatnosti se odnose na oblast obrtu srodnih djelatnosti – individualna poljoprivredna proizvodnja: 84 novoregistrovane djelatnosti, zatim na oblast obrta: 8 novoregistrovanih djelatnosti i 1 novoregistrovana trgovačka radnja.
Osim navedenog možemo istači da su svi zaprimljeni zahtjevi za osnivanje djelatnosti u Službi za privredu, finansije i investicije riješeni u izuzetno kratkom vremenu, u prosječnom trajanju rješavanja pojedinačnog predmeta u roku od tri dana od momenta podnošenja urednog zahtjeva za osnivanje djelatnosti pojedinačnih korisnika ovog Programa.

Autor: Adha Masnopita