Naslovnica +OSTALO Harun Mehmedagić, finalista takmičenja “Zvezde Granda”

Harun Mehmedagić, finalista takmičenja “Zvezde Granda”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Harun Mehmedagić, jedan od 12 finalista takmičenja “Zvijezde Granda” priprema se za nastup u Sportskom centru “Boris Trajkovski” u Skoplju. Zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici finale će, umjesto u subotu, biti održano u nedjelju, 12. jula. Harun je boravio u Goraždu kako bi sa predstavnicima firme “Centroprevoz” potpisao ugovor o prijevozu navijača za Skoplje.

– Autobusi su iz Goražda jer sam ovdje proveo dosta vremena, a bili su mi najpovoljniji i najbolji. Imam dosta prijatelja ovdje, posebno u Prači, pa neka se i Goražde na ovaj način pomene u Skoplju – kazao nam je Mehmedagić.

Male probleme sa glasom riješit će do finala, kada planira ponoviti i neke pjesme s kojima se ranije predstavio.

– Treme još uvijek nema. Moj cilj u početku je bio da prođem koji krug, ali kasnije je to postalo baš ozbiljno i kad sam vidio da mogu daleko da doguram uozbiljio sam se i odlučio da vidim šta se može uraditi. Prezadovoljan sam s ovim rezultatom, ali ne bih se bunio kad bih pobijedio jer to je želja svih nas. Međutim i ako ne pobijedim neću biti nimalo razočaran. Pobjeda u ovom takmičenju nije ključ uspjeha, jer vidimo iz prethodnih sezona da su se ljudi koji nisu pobijedili bolje probili od pobjednika – dodaje 21-godišnji mladić iz Breze.

Prije “Grand produkcije” sarađivao je sa muzičkim producentom, autorom i menadžerom Jasminom Mangafićem.