Naslovnica ILIJAŠ Grupa Ilijašana danas kreće pješice ka Potočarima

Grupa Ilijašana danas kreće pješice ka Potočarima

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Već nekoliko godina, grupa mladih ljudi iz Ilijaša učestvuje na Maršu mira. Danas će u 8 sati ujutro njih osam krenuti pješice ka Potočarima. 

Jedan od vođa puta, Edin Dahalić ističe kako je put veoma naporan i da je potrebno biti fizički i psihički pripravan.

mars-mira-2015

-“Najmlađi učesnik iz naše grupe Bahrudin Špiodić ima 18 godina i želi na ovaj način odati počast žrtvama, svojim najbližim koji su žrtve strahote u Srebrenici“, kazao je Dahalić.

Kako je za naš portal potvrdio Edin Dahalić, kolona će se kretati na relaciji Ilijaš-Olovo-Živinice-Nezuk, gdje bi se 08. jula priključili ostalim učesnicima Marša mira „Nezuk-Potočari 2015″.

Ovih osam momaka podršku je dobilo je i od Sakiba Aljića Pake koji će ih cijelim putem pratiti kombijem u kojem će prevoziti njihove stvari a ujedno biti i jedan od učesnika pohoda. Sakib je također i ratni vojni invalid tako da ne može pješačiti ovako dugo.

Osim vođe puta Edina Dahalića, ovogodišnjem pohodu su se priključili Sabrija Šahmanović, Aldin Ibrahimović, Eldin Dervišević, Denis Balija, Selver Lolić, Emir Aljić, te najmlađi učesnik Bahrudin Špiodić.

Učesnici po završetku Marša imaju priliku prisustvovati komemoraciji i učestvovati u obavljanju dženaze-namaza i ukopu identificiranih žrtava genocida, pronađenih u nekoj od masovnih grobnica sa lokaliteta kojima su i sami prolazili u sklopu planirane maršute.

Našim učesnicima poželimo sreću.

Mars mira slika