Naslovnica ILIJAŠ Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”

Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”

Gradski stadion u Ilijašu (Foto. Facebook)
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”, koji u našoj državi organizuje slavni španski klub.
Polaznicima ljetnog kampa Barça Academy BiH na raspolaganju će biti glavni i pomoćni teren, s vještačkom travom, a tribina stadiona je natkrivena.

Svlačionice, tuš kabine i pomoćni prostori opremljeni su po najvišim sportskim standardima, a stadion vrijedan 5,5 miliona KM najveći je infrastrukturni projekat tamošnje lokalne zajednice, otvoren 2022. godine.

Inače, NK Ilijaš potpisao je ekskluzivni ugovor o organizaciji Barca Academy kampa na području Bosne i Hercegovine. To znači da se jedna od najpoznatijih nogometnih akademija u svijetu nakon nekoliko godina pauze ponovo vraća u Bosnu i Hercegovinu, a kamp će biti održan između 26. i 30. juna 2024. godine.Planirano je učešće oko 200 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine, u dobi od 6 do 16 godina. Tokom pet dana trajanja akademije, planirano je sedam treninga (5 u popodnevnom terminu od 18,00 sati, a 29. i 30. juna jutarnji treninzi od 8,30 sati, u trajanju od 90 minuta).

Treninge će voditi treneri Barcine škole nogometa iz La Masije, uz asistenciju licenciranih trenera iz Bosne i Hercegovine.

(klix.ba)