Naslovnica BIH Građanin prekinuo proslavu maturanata jer su slušali pjesme Svetlane Ražnatović: “Ceca da...

Građanin prekinuo proslavu maturanata jer su slušali pjesme Svetlane Ražnatović: “Ceca da se pušta? Ovo je vama normalno?” (VIDEO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Tokom jučerašnjeg dana jedan građanin je prekinuo proslavu maturanata Osnovne škole “Zahid Baručija” zbog, kako kaže, neprikladne muzike.

Maturanti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine slave svoje posljednje dane u ovoj školskoj godini. Proslavljaju jedan od najznačajnijih perioda u života svakog čovjeka, osnovno obrazovanje kao temelj budućeg oblokovanja i izgradnje karijera.

Tokom jučerašnjeg dana jedan Sarajlija je prekinuo proslavu maturanata Osnovne škole “Zahid Baručija” zbog, kako kaže, neprikladne muzike.

Maturanti su izašli u školsko dvorište kako bi pravili natpise na platnima, potpisivali se na majice i puštali muziku. Građanima se nije svidio repertoar koji su slušali učenici, a incident se desio kada su maturanti pustili pjesme Svetlane Cece Ražnjatović.

Javna je tajna, da je ova srbijanska pjevačica zabranjena u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ogorčenje građana je još veće zato što u upravo u Vogošći živi veliki broj Srebreničana koji su preživjeli genocid u tom gradu.

Sarajlija je odlučio zabraniti maturantima da puštaju Cecine pjesme, a uposlenica škole stala je u njihovu odbranu. Pogledajte kako je to izgledalo: