Naslovnica FOTO U Ilijašu održan koncert “Večer najljepših ilahija i kasida”

[FOTO] U Ilijašu održan koncert “Večer najljepših ilahija i kasida”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U organizaciji BZK “Preporod” iz Ilijaša, pred oko 1500 posjetitelja, večeras je u Sportskoj dvorani u Ilijašu održan tradicionalni koncert pod nazivom “Večer najljepših ilahija i kasida”.

Ovo je deveti tradicionalni koncert koji se održava u organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš.

Program je počeo u 19 sati. Publika je mogla uživati u veoma bogatom programskom sadržaju.

Učesnici ovog programa bili su domaćin Muzički ansambl i hor “Preporod” Ilijaš, Hor “Fatih” Ilijaš te Hor “Preporod” Modling/Austrija. Posjetitelji koncerta su uživali u izvedbama solista Aziza Alilija, Ahmeda Alilija, Armina Muzaferije i Latifa Moćevića. Osim domaćih izvođača na večerašnjem koncertu učestvovao je i turski solista Orhan Cakmak.

Generalni pokrovitelj koncerta je Općina Ilijaš i načelnik Akif Fazlić, koji je ovom prilikom dobio zahvalnicu. U svom obraćanju pohvalio je dugogodišnji uspješan rad i zalaganje BZK Preporod te Hor i ostale sekcije. Zahvalnicu je dobio i predsjednik OO SDA Ilijaš Mahir Dević, kao osnivač BZK Preporod.

Organizatori su omogućili sakupljanje pomoći teško oboljelom Hamzaliji Tabakoviću i Veri Muzaferiji i pozvali prisutne da daju svoj doprinos kako bi se sakupio novac za lijekove.
Podsjetimo na kraju, BZK Preporod Ilijaš  organizuje Veče Kur ana 10. januara 2015. godine u kino sali Ilijaš, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć oboljelom Tabakoviću.

Sve fotografije sa koncerta možete pogledati na našoj Facebook stranici klikom ovdje.