Naslovnica ODBOJKA Odbojkaši Ilijaša poraženi u polufinalu Kupa Federacije BiH

[FOTO] Odbojkaši Ilijaša poraženi u polufinalu Kupa Federacije BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Odbojkaši Ilijaša sinoć su poraženi u polufinalu Kupa Federacije BiH od strane Kaknja ukupnim rezultatom 2:3.

Već prvi set je donio veliku neizvjesnost, a u tijesnoj završnici su ipak gosti poveli sa 1:0 (26:24). Naredni set je donio puno bolju igru odbojkaša Ilijaša pa je rezultat izjednačen na 1:1 (25:21). U narednom setu se očekivala još bolja igra domaćina, no gosti su ipak poveli sa 2:1 (25:17).

Odbojkaši Ilijaša su u četvrtom setu pokazali da se neće predati te su odigrali sjajan set i doveli meč u egal (2:2, 25:16). Odlučujući set je pripao gostima iz Kaknja (12:15), no ne možemo se oteti utisku da bi ishod bio drugačiji da nije bilo nekoliko neshvatljivih grešaka drugog sudija. Odbojkaši Kaknja su se ovom pobjedom plasirali u finale Kupa te će igrati protiv boljeg iz duela OK Jedinstvo Brčko – OK Bosna Kalesija.

OK Ilijaš: Hariz Vejzović, Rešad Hasečić, Aldin Ibišević, Adi Osmanović, Amar Fatić, Kenan Kovačević, Sanjin Bezdrob, Adnan Dervišević, Vladan Čeremiđić, Muhamed Kadrić, Nihad Bešlija, Mustafa Hrvačić. Treneri: Zdravko Barić, Dževad Čavrk.

OK Kakanj: Denis Hasanbašić, Haris Škulj, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Milan Borsner, Faris Alagić, Ajdin Srebrenica, Armin Fejzić, Sejdin Mustafić, Almir Aganović igrač-trener.

FOTO: Tarik Fazlić /ilijas.info