Naslovnica FOTO Kutubhana Biblioteka Ikre – Gornja Bioča

[FOTO] Kutubhana Biblioteka Ikre – Gornja Bioča

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Čast nam je upoznati Vas sa projektom koji ima za cilj formiranje veće islamske kutubhane – biblioteke. Kutubhana se trenutno nalazi u fazi prikupljana knjiga i broji preko osamstotina naslova. Za sam naziv kutubhane odabrana je arapska riječ “Ikre”, što u prevodu znači “uči” a ujedno predstavlja i prvu riječ posljednje Božije objave.

Način na koji možete podržati rad kutabhane “Ikre” jeste da donirate knjige, na jedan od dva ponuđena načina: prvi je da uvakufite knjige i drugi da iznajmite knjige na korištenje kutabhani “Ikre” ne odričući se prava vlasništva. Naša obaveza jeste da u slučaju vašeg traženje uredno izvršimo povrat iznajmljene knjige. Knjige koje imate namjeru donirati ne moraju biti isključivo vjerskog sadržaja, u obzir dolazi i ostala literatura koja se može podvesti pod termin “korisno znanje”.

Članarina u kutubhani “Ikre” je besplatna, sa rokom vraćanja knjiga od trideset dana. Kutubhana “Ikre” nudi i mogućnost besplatne dostave knjiga na traženje čitalaca sa područje Ilijaša.

U slučaju da vam se neka knjiga, poslije čitanja dopadne toliko, da je poželite imati za sebe, kutubhabna “Ikre” nudi vam mogućnost da nabavite tu istu knjigu sa popustom od 20% u odnosu na tržišnu vrijednost te knjige, preko svojih sponzora, koji se inače bave prodajom knjiga. Dodatna pogodnost je što preko naše kutubhane možete naručiti i sva nova izdanja knjiga, sa pomenutim popustom od 20%.

Bibilioteka se nalazi u  Ilijašu – Gornja Bioča. Sama kutabhana je smještena u mjesnom mesdždžidu. Ako se odlučite posjetiti biblioteku, dovoljno je samo da najavite svoj dolazak.