Naslovnica +OSTALO Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana u BiH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana u BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U nedjelju će u sjevernim i sjeverozapadnim područjima naše zemlje biti pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U ostalim područjima pretežno sunčano. Tokom dana postepeno naoblačenje doći će sa zapada. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U ponedjeljak će jutro i dio prijepodneva biti pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. Jutarnje temperature kretat će se od 5 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena.

U utorak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni će prijepodne po kotlinama biti magle. Jutarnje temperature iznosit će od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena.

U srijedu će prijepodne biti pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. U Bosni, tokom prijepodneva, bit će magle ili sumaglice. Jutarnje temperature kretat će se od 5 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 22 stepena, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.