Naslovnica ILIJAŠ Drugi upisni rok za prvačiće u Osnovnu školu ,,Hašim Spahić”

Drugi upisni rok za prvačiće u Osnovnu školu ,,Hašim Spahić”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Obavještavaju se roditelji i staratelji školskih obveznika koji do sada nisu upisali svoju djecu u prvi razred da je drugi upisni rok u ponedjeljak 25. avgusta 2015. godine u prostorijama osnovne škole ,,Hašim Spahić”.

U prvi razred devetogodišnje škole upisuju se djeca koja su do 01. marta 2015. godine navršila pet i po godina života, odnosno djeca koja će do 01. Septembra 2015. godine imati punih šest godina.
Testiranje ove djece obavit će se u ponedjeljak 25. avgusta u 10 (deset) sati, u prostorijama pomenute škole za svu djecu koja se nisu upisala u aprilskom upisnom roku.

Mole se roditelji da tog dana dovedu svoje dijete u školu i ponesu sljedeće dokumente:
1. Rodni list djeteta ili ovjerenu kopiju rodnog lista,
2. Ljekarsko uvjerenje koje se dobija u Domu zdravlja Ilijaš
3. Certifikat ili ovjerenu kopiju certifikata o završenom predškolskom odgoju djeteta (certifikat se dobija tamo gdje je dijete završilo predškolski odgoj)

Komisija za upis će uzeti u obzir i mogućnost ranijeg ili kasnijeg polaska djeteta u školu na osnovu pismenog zahtjeva roditelja koji se predaje u sekretarijat škole. Testiranje mlađe djece obavit će se u ponedjeljak 25. 08. 2015. godine u OŠ “Hašim Spahić”.
Dodatne informacije u vezi sa upisom u devetogodišnju školu roditelji mogu dobiti kod sekretara, direktora ili pedagoga- psihologa  OŠ “Hašim Spahić”.