Naslovnica BIH Dino Merlin najavio spektakl na Koševu

Dino Merlin najavio spektakl na Koševu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Mjesec dana prije velikog koncerta Dine Merlina na stadionu Koševo prodano je više od 20.000 ulaznica za ovaj događaj, a ako je suditi po dosadašnjem interesu biti će to najposjećeniji koncert u historiji Koševa.

Ovo je, između ostalog, rečeno na današnjoj press konferenciji koju je Dino Merlin održao na koševskom stadionu AsimFerhatović Hase. Koncert zakazan za 25. juli biti će četvrti put da će bh. kantautor nastupiti na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini, što, kako sam kaže, smatra svečanošću.

“Ovo je za mene svečanost, prilika da se sretnem sa svojom publikom i na najljepši način zahvalim za podršku i vjernost koju mi poklanjaju već decenijama. Spreman sam svojoj publici posvetiti još jedan koncert o kojem će se dugo pričati, a koji će oni, koji budu tu večer sa mnom na Koševu, nadam se, godinama pamtiti”, kazao je Dino Merlin.

Da publiku iz cijele Bosne i Hercegovine, zemalja regije i Evrope očekuje istinski spektakl pobrinuo se organizator koncerta, sarajevska Magaza, koja je osigurala da svi aspekti organizacije i realizacije koncerta budu na vrhunskom nivou.   Sva sjedišta na zapadnoj tribini stadiona će biti numerisana, za sigurnost će se brinuti više od 500 certificiranh zaštitara, pravci kretanja će biti jasno označeni, a ulaz na stadion će biti omogućen publici četiri sata prije početka koncerta, od 17.00.

“Na koncertu ćemo koristiti najsavremeniju razglasnu opremu kakva je korištena na posljednjoj Evroviziji, a i rasvjeta će biti također posljednje generacije, dok će bina biti površine od 400m2”, kazao je Asim Kraljić, ispred organizatora koncerta i dodao da je za ovu prigodu pripremljena i impresivna video produkcija.

“Imat ćemo dva nivoa video produkcije – jedan sa 150m2 zavjese, na kojoj će projicirati tri projektora, dva od 25.000 i jedan od 35.000 lumena, dok će se drugi nivo video produkcije odvijati na sfernom LED zidu površine 200m2. Ovaj neponovljiv audio i vizualni doživljaj će HD kamerama snimati filmska ekipa od 25 članova”, naglasio je Kraljić.

Na press konferenciji je predstavljena i kampanja Coca-Cole, partnera koncerta, koja će distribuirati limitiranu ediciju od 100.000 boca od 0,5l u okviru kampanje “Pjevao mi je Dino Merlin”.“Kako uvijek u vidu imamo svoje potrošače i njihove želje, kao posebno iznenađenje smo spremili limitiranu ediciju boca za sve zaljubljenike pjesama jednog od najpoznatijih bh. kantautora Dine Merlina, na kojoj će natpis Coca-Cola biti zamijenjen natpisom “Pjevao mi je DINO MERLIN”. To će biti idealna prilika da publika pored svog omiljenog pića ponese i jednu bocu za uspomenu sa ovog velikog događaja”, saopšteno je iz menadžmenta Coca-Cole.

Na press konferenciji je predstavljeno i partnerstvo sa najvećim bh. trgovačkim lancem Bingo“Velika je čast biti dio jednog ovakvog projekta.

Događaj na Koševu je više od koncerta. 25. jula ćemo lansirati nove proizvode najveće bosansko-hercegovačke fabrike snack proizvoda Corn Flips iz Srebrenika. Brand Gold Chips je već prisutan na našem tržištu, ali će od 25. jula na dva okusa, na redizajniranoj ambalaži  biti i potpis Dine Merlina. Ovo je nastavak naše priče “Iz ljubavi prema domaćem”. Započeli smo s Ditom, nastavljamo je s Dinom Merlinom i Gold Chipsom”, kazala je za prisutne Tatjana Paunoski iz Binga.

Press konferenciji su također prisustvovali partneri projekta: Granoff, renomirani proizvođač muške modne konfekcije, savremena štamparija SAMAS i logistička kompanija A2B iz Sarajeva koje su također dale veliki doprinos u realizaciji ovog projekta.

Generalni medijski pokrovitelji ovog projekta su Federalna televizija i Federalni radio, a medijski partneri koncerta su: Klix.baRSG RadioRadio Antena SarajevoEuroplakat i Magazin Gracija.

Sve informacije o koncertu 25.7.2015 kao i o kupovini ulaznica mogu se pronaći na službenoj web stranici www.dinomerlin.com