Naslovnica FUDBAL Dino Hasanović iz Ilijaša potpisao ugovor sa FK Željezničar

Dino Hasanović iz Ilijaša potpisao ugovor sa FK Željezničar

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Fudbalski klub Željezničar nastavlja sa svojom politikom vezano za mlade igrače. Na kraju prošle sezone nekoliko juniora je prekomandovano u prvi tim, a jedan od njih je Dino Hasanović.

Juniori su odigrali odličnu sezonu, a jedan od ključni fudbalera u ovoj Željinoj selekciji bio je Dino Hasanović. Dino već duže vrijeme trenira sa prvim timom, a u utorak je potpisao i ugovor sa Klubom.

Hasanović igra na poziciji zadnjeg veznog, a jedna od najboljih karakteristika u igri mu je razbijanje protivničke igre i oduzimanje lopte. Dino je u Želju došao prije pet godina iz Ilijaša.

Dino Hasanovic 2

– Ja sam Dino Hasanović i rođen sa 21. januara 1996. godine. Igram zadnjeg veznog, a u Želju sam došao prije pet godina. Prošao sam nekoliko selekcija, a trenirali su me Štilić, Berjan, Adžem i Mulalić, uvodne su riječi perspektivnog veziste.

– Što se tiče protekle sezone ja sam zadovoljan. Hvala Bogu nije bilo povreda i odigrao sam skoro sve utakmice u prvenstvu. Bio sam bolji iz utakmicu u utakmicu i to je donijelo rezultate. Cilj nam je bio odbraniti titulu i to smo uspjeli, rekao je Dino dodavši:

– Prešao sam nedavno u prvi tim i svi su me prihvatili. Osjećaj je bio fenomenalan. Po meni razlika u juniorima i prvom timu nije ogromna, istina igra se mnogo brže i jače, te je veoma bitno da si fizički spreman.

Devetnaestogodišnjem Dini omiljeni klub je madridski Real, a fudbaler Sergio Ramos.

– San mi je bio da potpišem ugovor i ako Bog da da zaigram. Trudiću se da budem među 18 igrača, kazao je Dino Hasanović.