Naslovnica BIH Detalji dramatične potjere: Lopovi bježali skoro 30 kilometara i završili u kanalu

Detalji dramatične potjere: Lopovi bježali skoro 30 kilometara i završili u kanalu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na putu M-17 u mjestu Ograjina, općina Žepče, u ponedjeljak, 13. maja, policajci PS Žepče pokušali su zaustaviti putničkog motorno vozilo marke Audi A3 koje je preticalo kolonu vozila, na šta se vozač pomenutog vozila oglušio, te nastavio kretanje prema Zenici.

Od strane policijskih službenika PS Žepče organizovana je potjera za navedenim vozilom čiji vozač je svojom vožnjom prema Zenici ugrožavao druge učesnike u saobraćaju, da bi dolaskom u mjesto Brce, Grad Zenica, skretanje za autoput A 1 zaobišao blokadu na magistralnom putu koja je postavljena od strane policijskih službenika PS Centar, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

Tom prilikom iz vozila su izašla dva nepoznata muška lica koja su pobjegla, a u vozilu na zadnjem sjedištu ostaje lice M.K. iz Travnika koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede.

U vozilu su uočeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela teških krađa, te je isto zapečačeno i premješteno na službeni parking prostor ispred Policijske stanice Nemila gdje će biti izvršen pretres.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i na identifikaciji i pronalasku dva lica koja su se udaljila iz vozila, naveli su iz MUP-a ZDK.

(radiosarajwevo.ba)