Naslovnica BIH Danas posljednji ispraćaj Nermine Krajine: Žrtva mučnog porodičnog nasilja

Danas posljednji ispraćaj Nermine Krajine: Žrtva mučnog porodičnog nasilja

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ispred Centralne džamije Sokolović Kolonija, danas, 2. jula, će u 17.15 sati obavljena dženaza ubijenoj Nermini Krajini, nakon ikindije namaza. Njen ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

Nermina je tragično izgubila život 26. juna, u 38. godini života. Prethodno je bila zarobljena i mučena danima. Osumnjičeni za ovo stravično ubistvo su njen suprug Goran Ravlić i svekrva Leđiba Ravlić, dok se Latif Jašarević tereti za neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog zločina.

Prema navodima iz Tužilaštva KS, Goran i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili Nerminu u stanu u ulici Kolodvorska. Nakon što su joj uskratili bilo kakvu komunikaciju sa spoljnim svijetom, danima su je psihički i fizički zlostavljali, što je na kraju rezultiralo smrću. Latif Jašarević je, iako svjestan ubistva, odlučio da ne prijavi zločin, te je čak pokušao pomoći osumnjičenima u prikrivanju tragova.

Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova krivičnog djela.

Ova tragedija duboko je potresla zajednicu i postavlja ozbiljna pitanja o nasilju u porodici i odgovornosti onih koji svjedoče takvim zločinima.

(radiosarajevo.ba)