Naslovnica ILIJAŠ Danas od 16 sati nove redukcije vode

Danas od 16 sati nove redukcije vode

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Obavještavaju se korisnici usluga “Vodostana” Ilijaš iz sljedećih naselja: Mrakovo, Salkanov han, Popovići, Sovrle, Vratuša, Novo naselje, Hadžići, Vlaškovo, Karaula, Podlugovi, Lješevo, Ljubnići, Ina, Kadarići, Obala, Malešići, Gornja i Dinja Luka, Bioča, Karašnica, Stari Ilijaš, Mlini i Misoča da će se redukcija vode vršiti danas od 16 do 24 sata.

Korisnici se mole da umjereno koriste vodu, a to znači samo za piće i ličnu higijenu.

Zabranjuje se korištenje pitke vode iz vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica i njiva, te za svu ostalu neosobnu upotrebu.

JKP “Vodostan” će vršiti stalni nadzor i kontrolu poštivanja izdate zabrane, te će pojedinci koji se ne budu pridržavali mjera štednje vode biti kažnjeni, protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, a istovremeno će biti isključeni sa vodovodnog sistema u skladu sa članom 68.

Uredbe o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih atmosferskih voda Kantona Sarajevo br.29./13.

Postupimo u skladu sa zakonom i sa svojom savješću te poštujmo ovu molbu. Pokažimo da smo savjesni i civilizirani građani koji neće svoju dobrobit staviti ispred osnovnih potreba drugog čovjeka.

Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i saradnji, kaže se u obavještenju iz JKP “Vodostan” Ilijaš.