Naslovnica BIH Damir Filipović novi predsjednik Foruma mladih SDP BiH

Damir Filipović novi predsjednik Foruma mladih SDP BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na Konvenciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH održanoj u Tuzli 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, 385 delegata iz cijele BiH izabralo je novo rukovodstvo Foruma mladih.

Nakon višesatnog trajanja Konvencije i zasjedanja, delegati su pristupili glasanju, a glasalo se za Nadzorni odbor, potpredsjednike/potpredsjednice, generalnog sekretara/generalnu sekretarku i predsjednika/predsjednicu FOM-a.

DamirFilipovic

Nakon prebrojavanja glasova za novog predsjednika Forum mladih SDP BiH mladih sa 207, od 363 glasa, izabran je Damir Filipović, dok je njegov protukandidat Aldi Halilović osvojio 141 glas.

Za generalnu sekretarku izabrana je Džana Sokolović sa 145 glasova, dok je Azra Gazibegović imala 138. Novoizabrani potpredsjednici su Ernad Hrvić, Arman Zalihić, Irhana Čajdin, Stefan Jović i Nermin Sefić, dok su u Nadzorni odbor izabrani Ademir Šišić, Minja Vašiček i Ines Lojpur.

Delegati Konvencije su još usvojili izmjene Odluke o unutrašnjem organizovanju sa amandmanima, Program Foruma mladih SDP BiH i niz rezolucija.