Naslovnica FOTO Članovi OFK Ilijaš učestvovali na turniru u Zenici

Članovi OFK Ilijaš učestvovali na turniru u Zenici

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Članovi OFK “Ilijaš” danas su otputovali u Zenicu gdje su uzeli učešće na manifestaciji “Mini šampioni”.

Trg Alije Izetbegovića u Zenici danas je okupiralo oko 600 dječaka i djevojčica iz 20 bh. gradova.

Već petu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja UEFA Champions League, u BiH se organizuje i manifestacija “Mini šampioni”, koja je do sada održana i u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

– Danas je Zenica grad igre, osmijeha i zabave. Od 600 djece danas mi imamo 40 posto djevojčica na što smo jako ponosni, a ono što je najbitnije je da imamo 20 posto djece sa posebnim potrebama, djece oboljele od dijabetesa, djece koja nikad nisu imala šansu da igraju fudbal i budu u nekom klubu – kazao je Esad Hadžijusufović direktor kancelarije Otvorene zabavne škole fudbala u BiH, dodavši:

– Razmislili smo o tome ako već veliki fudbaleri i veliki gradovi imaju tako značajnu manifestaciju gdje svi skupa gledamo tu noć utakmicu, zašto ne bismo i kod nas nešto tako pružili djeci i po nazivu, i po izgledu da taj dan glumimo jednu malu dječiju Ligu šampiona, a da uz sebe imamo velike sponzore koji su također sponzori UEFA Lige šampiona. Želimo da okupimo djecu da na zabavan način uz radost i veselje igraju svoju Ligu šampiona.

Članovi OFK “Ilijaš” danas su predstavili naš grad u najboljem svjetlu.

Ovaj veliki događaj organizira se pod pokroviteljstvom UEFA-e, a podršku u organizaciji pružili su Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te grad Zenica.