Naslovnica ILIJAŠ Biračka mjesta na području općine Ilijaš otvorena na vrijeme

Biračka mjesta na području općine Ilijaš otvorena na vrijeme

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Opći izbori u Bosni i Hercegovini, na kojima glasači biraju članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednike entiteta RS, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u Federalnom parlamentu, Narodnoj skupštini RS-a i kantonalnim skupštinama, održavaju se danas.
Predsjednik OIK Ilijaš Velid Fazlić nam je potvrdio da su biračka mjesta na području općine Ilijaš otvorena na vrijeme i nije bilo nikakvih problema , a svoje biračko pravo punoljetni glasači s pravom glasa mogu iskoristiti do 19 sati, kada se i zatvaraju birališta i nakon čega slijedi prebrojavanje glasova.

Prema onome što je saopćila Općinska izborna komisija, izbori se održavaju na ukupno 32 biračka mjesta, a na terenu su 2 mobilna tima koji su na usluzi onim građanima koji ne mogu doći na birališta , registrovano je i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu.

Za Opće izbore 2014. godine je registrirano ukupno 3.278.908 birača s pravom glasa. Na području Federacije BiH registrirano je 2.037.076, a na području RS-a 1.241.832.

Na glasačkim listama je ukupno 7.748 kandidata. Građani mogu birati između 50 političkih stranaka, 24 koalicije, 24 nezavisna kandidata, a ovjereno je ukupno 735 kandidatskih lista.
Centralna izborna komisija će prve, preliminarne, rezultate saopćiti večeras u ponoć. Izađite na izbore i iskoristite svoje biračko pravo.

(radioilijas.ba)