Naslovnica BIH Alma Ras organizuje takmičenje za dizajnere, pobjednici će imati priliku da realizuju...

Alma Ras organizuje takmičenje za dizajnere, pobjednici će imati priliku da realizuju svoje ideje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kompanija Alma Ras objavila je poziv autorima iz oblasti dizajna za prijave za učešće na prvom izdanju Alma Ras Industry Day koji će se održati 5. marta 2024. godine.

Sedina Memagić ispred firme Alma Ras, kazala je za Klix.ba da kompanija poziva sve mlade ljude da predstave ideje koje već odavno stoje u njihovim ladicama, a da im kompanija Alma Ras da podršku kroz mentoring, a i kroz finansijsku i stručnu pomoć.

“Ova ideja je nastala na osnovu iskustva i saradnje sa kolegicama koje su danas na konferenciji. Imamo izuzetnu arhitekticu Maju koja nam je radila prostor u Almi Ras u kojoj danas kreiramo puno novih ideja, imamo Aminu koja zajedno sa kolegom Almirom iniciirala ovaj projekat zbog dosadašnje saradnje i zbog dosadašnjeg osjećaja otvorenosti da Alma Ras jeste spremna da podrži neke buduće ideje”, rekla je.

Kompanija Alma Ras objavila je poziv autorima iz oblasti dizajna za prijave za učešće na prvom izdanju Alma Ras Industry Day, koji će biti održan 5. marta 2024. godine u Poslovnoj zgradi kompanije u Visokom.

Organizator je kompanija Alma Ras, a fokus događaja je afirmisati dizajnere i njihove proizvode iz različitih oblasti dizajna (fashion dizajn, product dizajn, unikatni dizajn…)

Prijave su otvorene za dizajn studija, dizajn profesionalce i studente završnih godina dizajna iz regiona Zapadni Balkan + Slovenija, a koji imaju dizajn za kojeg traže potencijalnog partnera ili dizajniran proizvod u formi ideje za koju trebaju dodatni poticaj za realizaciju.

Prijave koje uključuju sljedeće elemente potrebno je poslati na email adresu industryday@alma-ras.com.

U prijavi je potrebno navesti sljedeće elemente: Ime i prezime autora ili naziv dizajn studija, adresa autora ili sjedište dizajn studija, kratki BIO sa dokazom o profesiji (status studenta ili svršenika Akademije likovnih umjetnosti, Arhitekture i srodnih kreativnih ustanova), naziv dizajnerskog proizvoda ili ideje, kratki opis proizvoda ili ideje (do 300 riječi), ilustrativni prikaz proizvoda ili ideje, kontkakt autora ili kompanije.

Poziv je otvoren do 16. februara 2024. godine.

Finalna selekcija Alma Ras Industry Day bit će predstavljena krajem februara 2024. godine, te će nakon toga biti poznato ko su izabrani dizajn studiji i profesionalni dizajneri koji će prezentovati svoje proizvode i ideje na ovom događaju, pred stručnim žirijim i predstavnicima dizajn industrije. Dva najbolja rada bit će novčano nagrađena od strane kompanije Alma Ras, a dizajnerima za čije se ideje procjeni da imaju budući potencijal za proizvodnju bit će ponuđeno partnerstvo sa ciljem uspješne realizacije projekta.