Naslovnica BIH Agonija vozača na putu Sarajevo-Vogošća: Propusti u saobraćajnoj politici izazivaju kolaps

Agonija vozača na putu Sarajevo-Vogošća: Propusti u saobraćajnoj politici izazivaju kolaps

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Svakodnevna rutina vožnje između Sarajeva i Vogošće, koja je nekada bila neprimjetna, sada je postala izvor ogorčenja za vozače i putnike.

Ovaj putni pravac, umjesto da bude glatka trasa, pretvorio se u muku zbog niza saobraćajnih problema koji se čine neizbježnima.

Vozači i putnici sve su više frustrirani zbog stalnih gužvi i kolapsa u saobraćaju, koji su posljedica propusta nadležnih organa. Često ukazuju na nedostatke u postavljanju stubova duž saobraćajnica, što je rezultiralo potpunim haosom na putevima.

Jedan od ogorčenih vozača, koji je želio ostati anoniman, izražava svoje nezadovoljstvo: “Ovo je nepodnošljivo! Već sam u koloni više od 45 minuta! Šta više rade?”. Njegove riječi odražavaju osjećaje mnogih koji svakodnevno prolaze kroz isto iskustvo.

Interesantno je da u izvještaju BIHAMK-a o stanju na cestama nema zabilježenih planiranih radova. To izaziva dodatnu zabrinutost, jer je Ministarstvo saobraćaja ranije izdalo rješenje u kojem je navedeno da će se izvoditi radovi na postavljanju stubova, ali da isti neće prouzrokovati probleme u saobraćaju!

Međutim, stvarnost na terenu je potpuno drugačija. Radovi napreduju sporo, dok se agonija vozača nastavlja bez ikakvog izgleda na poboljšanje. Ogorčeni građani postavljaju pitanje: zar je ministar saobraćaja, Adnan Šteta, mogao napraviti veću štetu od ove nepodnošljive situacije koja traje danima?

Situacija na Sarajevo-Vogošća putu traži hitno djelovanje nadležnih organa i transparentnost u informisanju javnosti. Dok radovi nastavljaju svoj spor tempo, vozači ostaju zarobljeni u svojim vozilima, a nezadovoljstvo raste. – piše Hayat.ba