Naslovnica BIH Napreduju radovi na izgradnji sportske plohe u dvorištu PŠ “Gajevi”

Napreduju radovi na izgradnji sportske plohe u dvorištu PŠ “Gajevi”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U toku su radovi na izgradnji višenamjenske sportske plohe i uređenju dvorišta područne škole na Gajevima. Projekat finansira Općina Ilijaš u partnerstvu sa UNDP-om sa 290.000 KM.

Vrijednost ugovorenih radova za prvu fazu projekta sportske plohe na Gajevima je 232.400 KM. Općina finansira 217.000 KM, a UNDP 15.400 KM.

Predstavnici Općine Ilijaš su u aprilu ove godine uveli izvođače radova i imenovane predstavnike nadzora za izgradnju sportske plohe u dvorištu PŠ “Gajevi”.

Meho Gljiva stručni savjetnik za poslove mjesnih zajednica u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš pojasnio je koje radove podrazumijeva prva faza projekta.

“Prva faza projekta izgradnje sportske plohe u dvorištu područne škole na Gajevima podrazumijeva zemljane, armiračko – betonske radove, asfaltiranje plohe, uređenje parking prostora i odvodnju oborinskih voda, popločavanje pristupne staze, markiranje terena, postavljanje zaštitne ograde i rasvijetnih tijela, te hortikulturno uređenje. Ovaj projekat je kandidovan 2022. godine na jednom od zborova građana mjesne zajednice Gajevi, koja učetvuje u projektu UNDP-a “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Općina Ilijaš je osigurala svu neophodnu dokumentaciju za građenje i projektnu dokumentaciju. Izvođač radova je firma Tenneco ing iz Kiseljaka, a nadzor nad izvođenjem radova je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo”, rekao je Gljiva.

Ove godine u prvi razred PŠ “Gajevi” upisano je četvero prvačića, a škola ukupno broji osam učenika u jednom kombinovanom odjeljenju. Direktorica OŠ “Srednje” Dženita Čehajić Kulo danas je sa predstavnicima Općine Ilijaš i Savjeta MZ Gajevi obišla radove i iskazala zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.