Naslovnica FOTO Zihret Čamdžić i Senad Hasečić iz Ilijaša osvojili posebna priznanja i značke...

Zihret Čamdžić i Senad Hasečić iz Ilijaša osvojili posebna priznanja i značke za doprinos BIHAMK-u

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a, u četvrtak je u prostorijama sarajevskog Hotela Hollywood održana svečana sjednica Skupštine BIHAMK-a. Sjednicu je otvorio predsjednik BIHAMK-a Ivo Komšić kazavši da BIHAMK, kao najveća i najmasovnija asocijacija motorizovanih građana u BiH, više od sedamdeset godina predstavlja iskrenog zaštitnika interesa motorizovanih građana, mjesto okupljanja brojnih entuzijasta i svih onih koji vole automobile i motore, koji vole rad sa mladima, ovu organizaciju i sve ono što ona predstavlja.

Tradicionalno, na svečanoj ceremoniji dodijeljena su priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba.

Zlatnu značku BIHAMK-a dobio je Zihret Čamdžić iz Ilijaša a Srebrenu Senad Hasečić, također iz Ilijaša.

Prvi put BIHAMK je dodijelio godišnju nagradu najboljim auto-moto klubovima na osnovu broja učlanjenih. Priznanje i nagradu dobio je AMK Ilijaš. Čestitamo!

U 2018. godini, preko AMK Ilijaš u BIHAMK je učlanjeno 776 članova, održan je auto rally u Ilijašu, te mnogobrojne posjete osnovnim školama koje imaju cilj promovisanje sigurnosti i pravila ponašanja u saobraćaju.