Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Ubjedljiva pobjeda nogometaša Ilijaša

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Jučer, 27.08.2017. godine sa početkom u 17:00 sati, na Gradskom stadionu Ilijaš odigran je meč trećeg kola Druge lige Federacije BiH grupa Centar između NK Ilijaša i prvoplasirane ekipe do ovog kola NK Pobjeda Tešanjka.

Gledaoci su mogli uživati u fenomenalnoj igri naših momaka koji su došli do nova tri boda pobjedom od 6:0 protiv nemoćnih gostiju iz Tešanjke.

-“Prvih 20-tak minuta prošlo je u odmjeravanju snaga i poslije kratke sudijske pauze, zbog velike temperature, sredinom prvom poluvremena naši momci su došli do prednosti. Na izvanredno ubacivanje Nemanje Adžića na drugoj stativi se našao Fijad Mehanović i hladnokrvno zatresao mrežu gostiju. Poslije prvog gola naši momci su krenuli još ofanzivnije. Pri kraju prvog poluvremena na ubacivanje Fijada Mehanovića iz kornera Kemal Masić se našao na pravom mjestu i povisio rezultat na 2:0.Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu naši momci su nastavili gdje su stali u prvom. Početkom drugog poluvremena na 3:0 je povisio Fijad Mehanović odličnom solo akcijom. Sredinom drugog dijela Edin Salčin sjajnim, odmjerenim udarcem sa 25 metara matirao je golmana gostiju i povisio rezultat na 4:0. Naši momci su nastavili napadati i u 80 minuti na asistenciju Salčina pogađa Adžić. Kada se očekivao kraj meča grešku gostiju iz Tesanjke koristi Čomaga koji sjajnom asistencijom upošljava Mehanovića, koji svojim trečim pogotkom postavlja konačan rezultat meča 6:0”, javljaju iz NK Ilijaš.

Čestitamo nogometašima Ilijaša na izvanrednoj predstavi i zahvaljujemo se navijačima koji su došli podržati NK Ilijaš u velikom broju.

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu