Garden centar SEMINA Ilijaš Malešici Caffe pizzeria i centar Ilijaš

Dobra igra nogometaša Ilijaša nije krunisana pozitivnim rezultatom

Autoskola Velic Ilijas BP Merol Podlugovi Ilijas Pekara Gold Podlugovi Mehdijano Bijambare

   

Jučer, u okviru dvanaestog kola Druge lige Federacije BiH odigran je susret izmedju domaćina FK Rudar Zenica i naše ekipe NK Ilijaš. Susret je odigran na Kamberovića polju u idealnim uvjetima za igru.

“Kao i u prethodnim utakmica u kojima je NK Ilijaš poražen mogli smo vidjeti dosta bolju igru naših momaka tokom cijelog susreta ali nedostatak koncentracije u napadu kao i u odbrani prethodili bi tome da NK Ilijaš teren napusti poražen. Sami početak utakmice pripao je našim momcima koji prijete u više navrata preko Beganovića,Mehanovića i Adžića međutim mreža domaćina miruje. Ostatak prvog poluvremena također donosi potpunu dominaciju naših momaka gdje je bilo pitanje vremena kada će tu igru krunisat vodećim pogotkom.

Međutim pred kraj poluvremena šok za naše momke, jednu ispucanu loptu domaćeg odbrambenog igrača koristi napadać FK Rudar Zenica koji izlazi sam ispred našeg Adnana Delića te ga sjajno prebacuje i postiže pogodak za 1:0 čime i postavlja rezultat prvog poluvremena. Nakon pauze naši momci ulaze u susret dosta odlučnije, imaju terensku incijativu, stvaraju šanse ali mreža domaćina i dalje miruje. Najbolju priliku za poravnanje rezultata imao je Tarik Bajramović koji se u maniru vrsnog strijelca snalazi u protivničkom šesnaestercu te nakon centaršuta Elmedina Ejubovića pogađa stativu,lopta se ponovo odbija do Bajramovića koji šutira sa 3m ali loptu sa gol linije izbacuje domaći igrač. I onda u trenutcima potpune dominacije ponovo šok za naše momke. Identična situacija kao i kod prvog pogotka za domaćine, ispucana lopta sa neki 16m domaćina prelijeće sve naše igrače, napadać domaćeg tima se ponovo najbolje snalazi, izlazi sam ispred Adnana Delića i postiže pogodak za 2:0. Ipak nije se dugo čekalo na odgovor naših momaka. Pogodak za smanjenje rezultata na 2:1 postiže odlični Ismar Čomaga na asistenciju Jasmina Begića. Do kraja susreta naši momci su silno željeli poravnati rezultat ali domaćini su uspjeli sačuvati prednost do posljednjeg sučevog zvužduka. Potpunu dominaciju tokom cijelog susreta naši momci nisu uspjeli da iskoriste te da dođu do pozitivnog rezultata, tako da NK Ilijaš nakon utakamice protiv FK Rudar Zenica ima za čim da žali.

U narednom kolu NK Ilijaš je domaćin ekipi NK Borac Jelah tako da ovom prilikom pozivamo naše navijače da dođu u što većem broju i podrže naše momke”, javljaju nam iz NK Ilijaš.

Mesnica Sabanac Mjesto za reklamu