Naslovnica BIH Zbog magle koja smanjuje vidljivost vozači se upozoravaju na oprezniju vožnju

Zbog magle koja smanjuje vidljivost vozači se upozoravaju na oprezniju vožnju

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan, dok se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po suhom kolovozu. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra, piše BIHAMK.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, još danas u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna. Danas se završavaju i sanacioni radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), zbog čega se u vremenu od 08 do 16 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

(Anadolija/avaz.ba)