Naslovnica ILIJAŠ Završeni radovi na postavljanju ograde oko stadiona NK “Jedinstvo” u Ljubnićima

Završeni radovi na postavljanju ograde oko stadiona NK “Jedinstvo” u Ljubnićima

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Općinski načelnik g. Akif Fazlić, jučer je, sa svojim saradnicima obišao lokalitet stadiona NK ”JEDINSTVO” u Ljubnićima, gdje su završeni radovi na postavljanju ograde oko terena za odigravanje utakmica u ukupnoj dužini od 310 metara.

Osim toga napravljene su nove kabine za rezervne igrače i sudije. Ovaj projekat finansiran je sredstvima Općine Ilijaš u iznosu od 6.500,00 KM. Sredstva su utrošena za nabavku potrebnog materijala koji je ugrađen dobrovoljnim radom članova i simpatizera kluba. Najvažniji rezultat ovog projekta je ispunjavanje tehničkih uslova za odigravanje utakmica Kantonalne lige Sarajevo, čime je skinuta suspenzije sa stadiona NK Jedinstvo  i omogućeno da ovaj klub domaće utakmice ponovo igra na svom stadionu i pred svojom publikom.

Općinski načelnik nije krio zadovoljstvo učinjenim, te je najavio dalju podršku projektu osposobljavanja stadiona u Ljubnićima. O planovima budućeg razvoja kluba Načelnika je upoznao predsjednik Upravnog odbora g.Hajrudin Musić.

Značajna za ovaj klub bi bila kupovina zemljišta za proširenje stadiona čije sadašnje dimenzije iznose 100 x 55m. Proširenjem parcele stvorili bi se uslovi da dimenzije terena budu u skladu sa FIFA standardima, odnosno 120x64m. Pored stadiona nalazi se i novi prateći objekat,   koji nije u potpunosti završen. U objektu su osposobljene svlačionice za igrače i sudije, a u planu je i opremanje ostatka prostorija ovog objekta za ostvarivanje što boljih uslova boravka kako za igrače tako i za publiku.

Ne mjerljiv je značaj ovog sportskog sadržaja za građane i mlade kako MZ Ljubnići, tako i Općine Ilijaš. G. Musić je pozvao sve ljubitelje ovog sporta da im se priključe i podrže ovaj klub koji je nakon skidanja suspenzije sa stadiona već ostvario dvije pobjede na domaćem terenu.

Autor: Adela Salihović