Naslovnica ILIJAŠ Završena prva faza rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnog puta u MZ Malešići (VIDEO)

Završena prva faza rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnog puta u MZ Malešići (VIDEO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Završena je prva faza rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnog puta sa uređenim kanalicama u MZ Malešići, tzv. put Paljevo – Gornji Malešići u dužini od 600 metara.

Modernizovana dionica važnog puta u Gornjim Malešićima“Prema Programu rekonstrukcije i modernizacije lokalnih puteva na području Općine Ilijaš za 2015. godinu realiziran je i Projekat rekonstrukcije i modernizacije puta u naselju Gornji Malešići. Zadovoljstvo mi je da smo i u ovom naselju obezbijedili dobre uslove za odvijanje saobraćaja i time poboljšali uslove življenja u ovoj mjesnoj zajednici. Imamo u planu da do kraja završimo rekonstrukciju i modernizaciju ovog puta što je planirano Budžetom za 2016. godinu”, istakao je Općinski načelnik g. Akif Fazlić.

Posted by SDA – Stranka Demokratske Akcije Sarajevo on Wednesday, October 14, 2015

 

Širina novoasfaltiranog puta iznosi 3, 5 metara, a debljina asfalta 7 cm.

Ukupna vrijednost projekta je 71.787,69 KM, sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš. Izvođač radova bila je firma “Halilović“ d.o.o. Ilijaš dok je nadzor nad izvođenjem radova vršila firma “ARTING BH“ d.o.o. Sarajevo.

Otvarenju nove dionice puta prisustvovao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Načelnik je vidno zadovoljan krajnjim rezultatima projekta, a njegovom zadovoljstvu pridonijeli su zadovoljni stanovnici kojima će put najviše koristiti. Međutim ulaganja Općine Ilijaš na čelu sa načelnikom, u MZ Malešići ne završavaju se rekonstrukcijom ovog puta, predviđeno je još nekoliko projekata.