Naslovnica +OSTALO Za vikend lijepo vrijeme

Za vikend lijepo vrijeme

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Za vikend nas očekuju povoljne vremenske prilike u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju i relativno visoke temperature zraka – ugodne šetnje u prirodi definitivno će u subotu i nedjelju biti opcija.

U subotu u Hercegovini sunčano. U Bosni pretežno oblačno prijepodne, po kotlinama s maglom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 °C, na jugu zemlje od 16 do 20 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno prijepodne. U sjevernim područjima Bosne lokalno može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.