Naslovnica BIH Za sada nema obustave nastave u KS

Za sada nema obustave nastave u KS

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Iz Ministarstva obrazovanja KS uputili su sljedeću informaciju za javnost.

S obzirom na učestale pozive roditelja i učenika u vezi sa eventualnim odgađanjem nastavnog procesa zbog snježnih padavina, obavještavamo javnost sljedeće:

Ministarstvo je u neprekidnom kontaktu sa školama, kao i preduzećem GRAS, s ciljem sticanja uvida u broj odsutnih učenika i nastavnika zbog kašnjenja u prevozu.
Prema informacijama do kojih smo došli, jutros nema značajnih kašnjenja niti učenika niti nastavnika, u odnosu na uobičajeni broj izostanaka učenika. Preduzeće GRAS prema izjavama nadležnih, obavlja sav prevoz u skladu sa planiranim, osim što su u padinskim dijelovima grada i prigradskim općinama izraženija kašnjenja.
Shodno navedenom, nastavni proces se u svim osnovnim i srednjim školama odvija u skladu sa planiranim, bez namjere obustavljanja nastavnog procesa.
Ministarstvo će nastaviti obavještavati javnost u vezi sa ovim pitanjem i u narednim satima, a u slučaju eventualnih promjena, svi zainteresirani učesnici u odgojno-obrazovnom procesu će biti blagovremeno obaviješteni, stoji u informaciji iz Ministarstva obrazovanja KS.