Naslovnica BIH Vrijeme u naredne dvije sedmice: Početkom decembra novo otopljenje u BiH

Vrijeme u naredne dvije sedmice: Početkom decembra novo otopljenje u BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu vremena za naredne dvije sedmice.

Nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu. Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama. Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice. Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naručito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 u Bosni, na jugu Hercegovine do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature između 2 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12.

U periodu od 5. do 12. decebra prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 stepeni u Bosni do 13 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9 i 14 celzija u Bosni do 16 u Hercegovini.

(klix.ba)