Naslovnica +OSTALO Vremenska prognoza za narednu sedmicu

Vremenska prognoza za narednu sedmicu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom. 

Očekuje se uglavnom između 15 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Poslijepodne na jugu zemlje umjereno jako jugo.

Prognoze za iduću sedmicu: 

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini prije podne oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 °C, na jugu od 15 do 19 °C. 

Utorak: U Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena ujutro. U Bosni po kotlinama će biti magle. Sredinom dana novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu. Poslije podne i u noći na srijedu jače padavine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje od 7 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C, na jugu do 18 °C.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11 °C, na jugu do 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.