Naslovnica +OSTALO Upozorenje iz BIHAMK-a

Upozorenje iz BIHAMK-a

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Snježne padavine ponovo su iznenadile zimske službe širom BiH. Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da koriste zimsku opremu zbog ugaženog snijega na kolovozu i pozivaju na oprez.

Saobraćaj je najviše otežan na planinama i planinskim prevojima kao što su Ivan, Nišići, Rostovo, Lanište, Oštrelj, kao i na dionici M-5 Gorjevac-Ripač.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna, a zbog loših vremenskih uslova i neophodna.

U našoj zemlji će danas preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom iz susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. Više padavina se očekuje u zapadnim područjima države.

Visina snježnog pokrivača u toku 24 sata iznosit će na sjeveru do pet, a u ostalim područjima od 10 do 20 cm. Na planinama se očekuje do 30 centimetara snijega. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura u Bosni od minus šest do minus jedan, a u Hercegovini između četiri i 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.