Naslovnica ILIJAŠ Učešće OŠ “Stari Ilijaš” na sajmu “Naši putokazi”

Učešće OŠ “Stari Ilijaš” na sajmu “Naši putokazi”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, KJU “Porodično savjetovalište” organizovala je Sajam za dijete i porodicu “Naši putokazi”, uz pokroviteljstvo Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Cilj Sajma je informiranje djece i roditelja o uslugama koje institucije sistema pružaju djeci i pravima koja štite status djeteta – istakla je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a – Karolina Karačić.

 Na Sajmu je učestvovalo 48 institucija iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Ministarstvo zdravstva KS, Ministarstva kulture i sporta KS, Ministartsva obrazovanja, nauke i mladih KS, Ministarstva za boračka pitanja KS, Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Sajam je posjetiocima ponudio:

Informacije o radu ustanova uz savjete psihoterapeuta, socijalnih radnika, psihologa, pedagoga, profesora, odgajatelja, sociologa, ljekara, glumaca, muzičara, kustosa, sportista, policajaca.

Predavanja uz preporuke o porodičnim vrijednostima, roditeljstvu, odgoju, podršci djeci sa posebnim potrebama, zdravlju, pravilnoj ishrani, važnosti sporta.

Animacije za djecu kroz poligone, kvizove, kreativne radionice, slikanje, muziku, crtanje, sportske igre, ples, predstave, tramboline.

Kao organizatori Sajma željeli smo da na neposredan način podržimo brigu o djeci i porodici, jer porodica nam je prva i najvažnija institucija – istakao je direktor KJU “Porodično savjetovalište”, Senad Alić.

OŠ “Stari Ilijaš” je imala zadovoljstvo da učestvuje na Sajmu, zajedno sa ostalih 47 institucija sa područja Kantona Sarajevo. Predstavili su se se zanimljivom prezentacijom na štandu, te time privukli veliki broj posjetilaca.  Cilj predstavljanja na Sajmu je, pored unapređenja odgojno-obrazovnog procesa, bio i razmjena iskustava, te ostavarivanje novih kontakata, ne samo sa ostalim školama, već i sa drugim institucijama.

(stari-ilijas.edu.ba)